Embassy of Champagne

Embassy of Champagne (EoC) projekta mērķis ir iepazīstināt ar dažādiem šampanieša namiem, to zīmolu stilu, kā arī ar šampanieša kultūru kopumā.

Embassy of Champagne (EoC) ir zīmols, kas sevī apvieno piecus top Šampaniešu zīmolus Moët&Chandon, Veuve Clicquot, Ruinart, Dom Perignon un Krug, kā arī vienlaicīgi kalpo par kvalitātes apliecinājumu visās Baltijas valstīs.

Katram zīmolam ir savs stils un savs stāsts, bet EoC apvieno visus šos stāstus, vizuālos noformējumus un ziņas par zimoliem kopā. EoC iepazīstina un veicina Šampaniešu kategorijas attīstību kopumā.

 

Vairāki restorāni, bāri un klubi nes Embassy of Champange vārdu. EoC vietu vīnziņi un darbinieki ir attiecīgi apmācīti un klients vienmēr var būt pārliecināts, ka Šampanietis tiek pasniegts pareizi – īstajā temperatūrā un pareizā glāzē, viņi pārzin zīmolus un to stāstus –viņi pārzin Šampaniešu pasauli!

Katrs iemesls ir pelnījis Šampanieti…”

Misija:
Iepazīstināt ar Šampaniešu kategoriju: veicināt izpratni un patēriņu, iepazīt pasniegšanas “rituālus”, vēsturi, iemācīt saskaņot Šampanieti ar ēdienu.

Pozicionēt šampanieti kā lielisku sabiedroto ēdienam un veicināt izvēloties šampanieti lai vienkārši baudītu, bez īpaša iemesla. Šampanietis jau sen pārstāja būt tikai svētku dzēriens!

Palielināt zīmolu atpazīstamību, izglītojot klientu, lai tas kļūtu par ekspertu mūsu zīmoliem un tos pazītu visā Baltijā.

Vīzija:
Mēs vēlamies sadarboties ar klientiem, kuri vēlas mācīties un izprast starpību starp konkurentiem, piemēram, dzirkstošo vīnu, caur stāstu, nepārtrauktu informāciju, īpašajiem piedāvājumiem un kam mēs esam pievilcīgi arī saviem centieniem.

Kļūt par kvalitātes zīmi ievērotiem un pazīstamiem tirgū ar caur mūsu klientiem un gala patērētājiem, uzticams un vienmēr izcils!

Pudeli ir jāatver pircēju acu priekšā un pudeles korķis jāizņem, griežot pudeli, nevis pašu korķi. Savukārt, atvēršanai ir jānotiek bez trokšņa – ja atkorķēšana notiek ar skaļu paukšķi, šampanietis zaudē lielu daudzumu tam raksturīgo burbulīšu.

img-big1

 

Piemēram, vai Jūs zinājāt, ka šampanietis ir jāpasniedz…

…6-8°C temperatūrā, jo tad dzirkstošā vīna garša un smarža atklājas vislabāk. …piemērotā glāzē – līdz šim visizplatītākās bija „flute” tipa glāzes (dzirkstošā vīna glāzes ar garāku kājiņu), taču mūsdienās vīnziņi ieteic labāk izmantot lielākas baltvīna glāzes vai – ilgi izturēta („vintage“) šampanieša servēšanai – pat sarkanvīna glāzes, lai dzēriena aromāts un garša būtu sajūtama vēl intensīvāk. …pudeli ir jāatver pircēju acu priekšā un pudeles korķis jāizņem, griežot pudeli, nevis pašu korķi. Savukārt, atvēršanai ir jānotiek bez trokšņa – ja atkorķēšana notiek ar skaļu paukšķi, šampanietis zaudē lielu daudzumu tam raksturīgo burbulīšu.

Šampanietis jau sen vairs nav tikai dzēriens, kuru pieņemts baudīt svinīgos gadījumos. Katrs sestais no aktīvajiem vīna lietotājiem apgalvo, ka šampanietim ir būtiska vieta viņu iecienītāko vīnu vidū. Saviesīgās pusdienās cilvēki visbiežāk pasūta vienu vai divas glāzes šampanieša, kas ir lielisks papildinājums maltītei, bet nav tik dārgi, kā pērkot uzreiz visu pudeli. Visas vietas, kas apvienojušās zem “Embassy of Champagne” zīmola, šādu iespēju arī piedāvā – šampanieti iegādāties pa glāzei.

Mūsdienās šampanietis vairs nav tikai dzēriens, kuru pasniedz kā aperitīvu pirms vakariņām, arvien biežāk tas tiek baudīts kā augstvērtīgs vīns pie dažādiem zivju un gaļas ēdieniem, savukārt, saldākie šampanieši ir lieliski piemēroti pasniegšanai pie desertiem.

mūsdienās vīnziņi ieteic labāk izmantot lielākas baltvīna glāzes vai – ilgi izturēta („vintage“) šampanieša servēšanai – pat sarkanvīna glāzes, lai dzēriena aromāts un garša būtu sajūtama vēl intensīvāk.

 

Daudzās „Embassy of Champagne” vietās ir pieejama šampanieša dzērienkarte, kas klientam atvieglo izvēli, taču arī vīnziņi vienmēr ir gatavi nekļūdīgi ieteikt, kurš no dzērienkartē minētajiem dzirkstošajiem vīniem būs vislabāk piemērots pie Jūsu  pasūtītā ēdiena.

Šampanieša  gadījumā vienmēr ir būtisks konkrētajam zīmolam raksturīgais dzēriena stils, ražošanā izmantoto vīnogu šķirņu īpatsvars un dzēriena sausuma pakāpe. „Prike“ piedāvāto dzērienu klāstā ir daudzi un dažādi šampanieši, kas ir ideāli piemēroti baudīšanai kopā ar dažādiem ēdieniem…

PIEMĒRAM:

Moët & Chandon Impérial Brut ir leģendārs šampanietis, kam piemīt gaišo augļu svaigums un elegants dzirkstošais raksturs. Tas būs lielisks svinību dzēriens vai aperitīva lomas spēlētājs.

Ruinart Blanc de Blancs, kas darīts no Chardonnay šķirnes vīniem, izceļams kā svaiga gaišo augļu rakstura etalonu, kas, aizverot acis, atgādina pārgatavu Dzidrais šķirnes ābolu. Šis sniedz baudījumu kā solists vai partneris delikātām uzkodām no jūras veltēm.

Veuve Clicquot Yellow Label Brut  šampanietī ir lielāks „Pinot Noir” vīnogu vīnu īpatsvars. „Veuve Clicquot Yellow Label Brut“ ieteicams pasniegt kā aperitīvu vai ar jūras velšu vai sālsūdens zivju uzkodām.

Izcilie Moët & Chandon Vintage 2006 un Veuve Clicquot Vintage 2004, pateicoties to piesātinātajai un niansēm bagātajai garšai, ir lieliski piemēroti baudīšanai kopā ar karstajiem zivju vai gaišo gaļu ēdieniem vai puscietajiem sieriem.

Dom Perignon Vintage 2004 ir fantastisks šampanietis pasniegšanai pie austerēm un kaviāriem.

Dom Perignon 2006 ir fantastisks šampanietis, kas savu varenību izcels ar izsmalcinātām jūras veltēm vai melno kaviāru.

Krug Grand Cuvee izceļas ar īpaši piesātinātu un pilnīgu, „apaļi riekstainu“ garšu. Kā viens no sarežģītākajiem šampaniešiem pasaulē, tas pārsteidz ar daudzpusīgu, sarežģītu aromātu un eleganti mainīgu garšu, kas turpina attīstīties pēcgaršā, taču vienlaikus pārsteidz ar īpašiem minerāļu garšas toņiem un kontrastējošu pēcgaršu.

Baudot saldeno šampanieti pie desertiem, raugieties, lai desertā būtu arī atsvaidzinoši skābenās nianses un tas nebūtu pārāk salds saldāks par partneriMoët & Chandon Impérial Nectar, labi kalpos par saldeno vakara noslēgumu.

Skatietieties šampanieša nākotnē, baudot jauno Veuve Clicquot RICH, kas ir jaunas tendences aizsācējs visā konservatīvajā šampanieša pasaulē. Tas ir pirmais šampanietis, kas radīts, lai baudītu īpaši, pasniedzot ar ledu un svaigiem augļiem/dārzeņiem vai lejot caur Early Grey tēju karstā vasaras dienā

Katrā ziņā droši jautājiet padomu viesmīlim vai vīnzinim!

img-big2

Uzmanību! Pārmērīga alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.